Депутати не хочуть об’єднувати Жуків острів і Голосіївський парк


Екологічна комісія Київради відмовилась включати до складу Національного природного парку "Голосіївський" цінні лісові комплекси Святошинського лісництва площею 4,5 тисячі га, заказники "Жуків острів", "Острови Ольжин та Козачий", регіональні ландшафтні парки "Лиса гора" і "Дніпровські острови".

Про це повідомив голова комісії, голова фракції "Республіка Київ" Денис Москаль.

"Ми не можемо бути впевнені, що включення до меж Національного природного парку "Голосіївський" Святошинського лісу та низки островів сприятиме їхньому розвитку. Адже Голосіївський парк не може навести лад на своїй території. То про яке розширення можна говорити? Переконаний, що це питання передчасне", - наголосив Москаль.

Нині екологічна комісія вирішила створити робочу групу для ретельного вивчення ситуації і напрацювання рекомендацій щодо подальшого розвитку Святошинського лісу, ландшафтних парків "Лиса Гора" та "Дніпровські острови", заказників "Жуків острів" і "Острови Ольжин та Козачий".  

"Робоча група має напрацювати найкращі шляхи розвитку цих територій. Фахівці визначать, чи є сенс розширювати Голосіївський парк, чи краще  надати, наприклад, Святошинському лісу статус заказника місцевого значення. Це питання потребує додаткового вивчення", - переконаний депутат.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ