Попов спробує поборотися з "тендерною" корупцією?


У Києві посилять заходи, спрямовані на боротьбу з корупцією в сфері тендерних закупівель.

У першу чергу це торкнеться системи закупівель харчів для дитячих садочків, шкіл та медзакладів міста, заявив голова Київської адміністрації Олександр Попов

"Вважаю ненормальним, коли у нас в різних районах міста ціна на аналогічну продукцію відрізнялась на 50%. Тому ми провели розслідування, його результатами зацікавилась прокуратура, і вже зараз порушено 6 кримінальних справ. Безумовно, порушники будуть покарані", - сказав Попов, якого цитує прес-служба мерії.

Він додав, що правоохоронні органи продовжують слідчі дії.

"У свою чергу, ми перевіримо й інші бюджетні установи, які забезпечують харчування дітей чи дорослих. Тобто, перевірки пройдуть не лише у закладах освіти, а й у медичних установах, закладах соціального піклування", - додав чиновник.

Попов наголосив, що місто вивчатиме можливість централізувати процес закупівель продуктів харчування для бюджетних закладів.

"Якщо продукти харчування будуть закуповуватись централізовано для всього міста, Київська адміністрація зможе контролювати і вартість товарів, і якість, і відповідність столичним стандартам. Уже сьогодні ми підбираємо таких виробників, з урахуванням потенціалу передусім київських підприємств. Це буде системний підхід, і ми визначимося з тими, хто забезпечить нам передусім високу якість та реальні ціни", – пообіцяв голова КМДА.

Як відомо, прокуратура взялася за перевірку харчування та температурного режиму у столичних школах.

За результатами перевірки з'ясувалося, що температура в школах не відповідає нормі, а на харчування дітей розкрали 4,2 мільйона гривень.

За цим фактом порушено 6 кримінальних справ. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ