У столиці перевірять стан архітектурних пам’яток


Голова КМДА Олександр Попов доручив профільним управлінням КМДА і головам районів перевірити стан пам’яток архітектури міста.

Зокрема, буде перевірено ставлення орендарів та власників до архітектурних об’єктів, які мають історичну і культурну цінність, повідомляє прес-служба мерії.

Ті власники, які не дотримуються норм і вимог законодавства щодо охорони культурної спадщини та не усунуть у встановлений термін наслідки неналежної експлуатації приміщень, будуть притягнуті до відповідальності.

"У Стратегії розвитку Києва до 2025 року стоїть чітке завдання – захистити і зберегти унікальну історичну та культурну самобутність Києва. Профільним управлінням міськадміністрації поставлені завдання активізувати роботу щодо контролю за станом та охороною пам'яток, підвищивши при цьому ефективність адміністрування. Я очікую реальних кроків у цьому напрямку", - сказав Попов.

Він також доручив підготувати пропозиції щодо збільшення бюджетних надходжень, призначених для збереження пам'яток.

Як відомо, за даними Головного управління охорони культурної спадщини, на заходи з охорони пам’яток архітектури цього року необхідно виділити понад 28 мільйона гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ