Бригинець: на Київ чекає "йолка-2"


Обирати символіку Києва мають кияни на референдумі або, в гіршому випадку, Київрада як представницький орган.

Про це заявив депутат Київради від "БЮТ-Батьківщини" Олександр Бригинець.

Він нагадав, що зараз у ЗМІ активно ведеться обговорення символіки Києва, яка обирається конкурсом оголошеним КМДА.

"Але ні сам конкурс, ані його умови, ані вимоги до символіки, не узгоджувалась ні з киянами, ні з Київрадою. Спроба КМДА односторонньо прийняти символіку столиці – це зазіхання на права громади", - переконаний Бригинець.

Депутат нагадав, що питання про гімн та новий герб в Київраді обговорювалось досить довгий час. Але вони так і не були прийняті, оскільки запропоновані ідеї не підтримало кваліфіковане журі, створене самою Київрадою.

"Символіка Києва – річ важлива. Її прийняття – надзвичайно відповідальна процедура. Навіть Леонід Черновецький, зустрівшись з не сприйняттям з боку експертів та депутатів, не став на них тиснути, а відмовився від ідеї прийняти гімн і новий герб. У той же час, голова КМДА Олександр Попов навіть не утруднив себе складною процедурою", - обурився Бригинець.

Депутат пояснив, навіть, якби запропоновані логотипи були ідеальними, вони однак повинні були б пройти обговорення в Київраді і відбиратися мали б передусім експертами, бо голосування на сайті не є репрезентативним.

"До того ж, до запропонованих "лого" є суттєві претензії... Мені шкода, якщо Київ буде асоціюватися з одним із запропонованих логотипів. Серед них не має жодного, який би не викликав іронічних коментарів в інтернет, так само, як дивна конструкція, яку з легкої руки президента назвали "йолка". Таке враження, що Попов хоче втягнути всіх в авантюру під назвою "йолка 2", - наголосив Бригинець.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ