Кияни, замість допомогти, утікають від тих, кому стало зле



Фото "Сегодня"

Людина, якій раптом стало зле на зупинці громадського транспорті, чи яка зомліла у переході, може так і не дочекатися допомоги.

Кияни не дуже поспішають допомогти постраждалим, пише "Сегодня".

Журналісти видання провели експеримент – втрата свідомості у людному місці – і стали чекати, коли ж хтось прийде на допомогу.

Швидка приїхала за 17 хвилин, а от люди, які проходили повз, навіть і не думали звертати увагу на дівчину, якій стало зле.

"Як ти думаєш, вона п'яна?" — цікавилися один в одного люди і відразу ж сідали в маршрутку.

"Ой, дивися, на морозі панянка відпочиває. Ну добре, я в машину, а то пальці відморозив уже", — хихикали таксисти, попиваючи каву біля кіоска.

Згодом до ларька під'їхала хура, з якої вискочили два хлопці із заповненими пивом ящиками. Занесли в кіоск напої й підійшли до журналістки.

"Напевно, напилася. Я вчора діда на Шулявці такого ж бачив. Той в спав, обійнявши пляшку", — сказав один із хлопців.

"Зараз ще й обчистить хтось", — сказав другий і, взявши першого під руку повів до хури.

Через 24 хвилини, коли дівчина вже добре змерзла, вирішили діяти по новому. Тримаючись за живіт, вона стала просити допомоги в перехожих. На прохання викликати швидку першим відгукнувся чоловік років 40.

"Ой, а який у швидкої номер телефону? Люди, хтось знає, який у швидкої номер телефону?", - помітно занервував чоловік.

Однак, коли під'їхала маршрутка, стрибнув у неї, прокричавши, що дуже поспішає, тому вже із транспорту подзвонить лікарям. Наступними на прохання допомогти відгукнулися дівчата, що проходять повз зупинку.

"Я вчуся на медсестру, що у вас болить? Живіт? Напевно, у вас апендицит", — сказала вона і викликала швидку.

Лікарі приїхали через 17 хвилин. Дівчину покликали в карету швидкої допомоги, де обмацали живіт, розпитали про стан здоров'я й винесли вердикт — потрібно їхати в лікарню.

"Ти розумієш, я ж спати не зможу спокійно, якщо з тобою щось трапиться. Звичайно ж, це твоє право відмовитися від обстеження, чи ні, але я наполягаю на ньому", — сказала лікарка і махнула водієві швидкої, мовляв, поїхали.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ