Голова держлісресурсів викидає на вулицю пенсіонерів?


Всеукраїнська громадська організація "Всеукраїнська асоціація пенсіонерів" заявляє про силове захоплення невідомими будівлі громадської організації, заволодіння документами та майном.

Про це йдеться в заяві голови ВГО Володимира Дзьобака до Прокуратури Подільського району.

За словами Дзьобака, організація згідно з договором від 2006 року орендує приміщення на вулиці Нижній Вал, 21, однак балансоутримувачем приміщення є ДП "Український лісогосподарський центр консалтингу та логістики "Укрлісконсалтинг".

Коли постало питання про продовження оренди і передачу майна, організація звернулася до балансоутримувача з проханням погодити акти.

"Балансоутримувач акти передачі не погодив і ніякої відповіді на наше звернення не дав. Відповідно, ВГО "Всеукраїнська асоціація пенсіонерів" продовжувала правомірно користуватися нерухомим майном на підставі договору оренди від 2006 року. При цьому правомірність нашого користування майном оскаржується балансоутримувачем в Господарському суді. Ним 16 грудня 2011 року подано проти нас позов про усунення перешкод користування нерухомим майном. Але ніякого рішення суд не прийняв", наголосив у заяві Дзьобак.

Попри це, увечері 26 січня балансоутримувач за допомогою охоронної фірми ПП "Перун-06" спробував силою захопити приміщення, що орендується "Всеукраїнською асоціацією пенсіонерів".

"Невідомі особи за підтримки приватної охоронної фірми розпочали самовільно міняти замки на вхідних дверях до приміщення. Ми були вимушені звернутися за допомогою до органів внутрішніх справ. Не дивлячись на пред’явлення нами оригіналів документів, які підтверджують наше право оренди, беззаконня не припинилося", - наголосив Дзьобак.

У результаті цього частина співробітників ВГО була вимушена вночі чергувати на своїх робочих місцях, щоб зберегти матеріальні цінності, документи та майно асоціації.

"Беззаконня продовжилося з самого ранку 27 січня. Протягом усього дня невідомі особи, які не пред’являли ніяких документів на підтвердження своїх повноважень, а лише представлялися представниками балансоутримувача, всіляко перешкоджали нормальній роботі нашої організації, без дозволу заходили до кімнат, які орендує асоціація, погрожували нашим працівникам", - наголосив Дзьобак.

Він додав, що рейдери самовільно зірвали пломби на електричному щитку і неодноразово виключали світло. 

"Наприкінці дня члени асоціації, які перебували на цей час в приміщенні були, під психологічним тиском випровадженні особами у воєнізованій формі, а працівники недопущенні до робочих місць. Під час усіх цих подій нами неодноразово викликались працівники міліції, які лише фіксували факти, але ніяких дій з призупинення беззаконня не здійснювали", йдеться в заяві.

30 січня, коли працівники ВГО "Всеукраїнська асоціація пенсіонерів" прийшли на свої робочі місця, їх в приміщення не пустили. У результаті, робота асоціації виявилася паралізованою. Нормальна діяльність організації без доступу до документів, засобів  зв’язку, комп’ютерної техніки неможлива.

"З огляду на вищенаведене, в діях працівників та керівництва державного підприємства "Український лісогосподарський центр консалтингу та логістики "Укрлісконсалтин" вбачаються ознаки злочинів, передбаченого ст.ст. 341, 355, 356, 357 Кримінального кодексу України. Просимо перевірити зазначені в заяві факти, повернути нам з незаконного володіння наше майно та притягти винних до відповідальності, передбаченої чинним законодавством", - йдеться в заяві.

Як відомо, ДП "Укрлісконсалтинг" знаходиться в прямому підпорядкуванні Державного агентству лісового господарства України, керівником якого є регіонал Віктор Сівець.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ