Псевдоміліціонери оббирають киян


У столиці зросла кількість телефонних афер. Злочинці діють по одній схемі: дзвонять серед ночі, представляючись міліціонерами, кажуть що ваш родич потрапив у відділення й вимагають гроші.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на постраждалих, яких тільки за один день було троє.

"Подзвонили вночі й сказали, що мій син у міліції, зажадали 5 тисяч гривень. Я зібрала тільки 4 тисячі, подзвонила невістці, говорю: дай тисячу, потрібно Олексія рятувати. Вона відповідає — він поруч спить. Я так і сіла!" — розповіла киянка Ольга Петрівна.

Іншій жінці подзвонили на домашній телефон, і розповіли, що син влаштував аварію, і щоб "відмазати" його, потрібно привезти $5 тисяч.

"Я говорю, такої суми немає, тоді запитали, а скільки є? А потім у трубці нібито став хникати син: "Мамо, вибач, врятуй". Дзвінок зірвався, і я в паніці стала набирати номер сина, він відповів і з'ясувалося, що він нікуди не попадав", — розповіла жінка.

Але не всім так щастить. Ті, кому не вдається відразу додзвонитися до родичів, або хто в паніці просто забуває про таку можливість, віддають гроші аферистам.

Правоохоронці кажуть, що такі "розводи" діють у Києві з 2009 року.

"У міліції зареєстровано дуже багато таких заяв. Дзвонять із колоній, а їх посередники на волі збирають гроші. Ми попереджаємо громадян і просимо негайно повідомляти в міліцію. У 10 з 100 випадків гроші все-таки віддають", — розповів заступник начальника пре служби київської міліції Володимир Дмитренко.

За його словами, у вересні 2011 року одного з таких злочинців затримали.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ