У Лаврі до Євро зроблять ремонт і проведуть Wi-Fi



Фото toursdekiev.com.ua

Напередодні європейського футбольного турніру на території Лаври з'являться англомовні електронні показчики, а в кафе — нові блюда, що рекламують Україну.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на нового гендиректора Києво-Печерського заповідника Вікторія Ліснича.

Своїм головним завданням вона назвала збереження цілісності споруджень комплексу, однак коментувати законопроект ВР про передачу заповідника Московському патріархату не захотіла.

"Це компетенція народних депутатів. Моє завдання — виконувати рішення Міністерства культури", — розповіла Ліснича.

Зараз у заповіднику думають про те, щоб значно поліпшити сервіс для туристів. Найближчим часом планують встановити туристичні інформаційні табло на українській і англійській мовах. Також на англійську мову планують перекласти всі підписи до експонатів.

"Зараз у нас у розробці дуже багато ідей. Наприклад, вирішується питання з Wi-Fi на території заповідника, збільшиться кількість кіосків із сувенірною продукцією. А от будівництво готелів або фастфудів не плануємо. На території лаври уже є кілька кафе, цього досить", — сказала  гендиректор.

Також планується, що у заповіднику будуть проводити майстер-класи з виготовлення українських сувенірів і постійні виставки найбільш цікавих виробів.

Незважаючи на плани, Ліснича запевнила, що вартість вхідних квитків дорожчати не буде й залишиться, як зараз: для дорослих — 25, для дітей — 12 гривень.

Цього року в Лаврі планують завершити реконструкцію Успенського собору (там зараз роблять розписи, які готові приблизно наполовину), провести реставрацію Онуфріївської вежі.

"Також при наявності фінансування плануємо почати реставрацію Церкви Всіх Святих, корпуса №4 на Соборній площі, Південної вежі", — сказала Ліснича, додавши, що загалом ремонту потрібен аж 21 споруді.

Як відомо, 33-річна Вікторія Ліснича стала гендиректором Києво-Печерського заповідника наприкінці січня. До призначення вона була заступник міністра культури, а раніше очолювала київський осередок однієї з партій.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ