Чиновники брешуть, що в школах тепло, а вчителі їм підтакують?



Фото glazey.info

Заяви міської влади про те, що у школах топлять краще, ніж у житлових будинках, виявилися неправдою. Натомість вчителі і завучі ще й прикривають міських чиновників.

Про це пише "Комсомольська правда", кореспонденти якої завітали у два перших-ліпших навчальних заклади.

Так, у 251 школу на Закревського, де, за словами батьків, температура у деяких класах нижча 10 градусів, журналістів просто не пропустили.

"А у вас є письмовий дозвіл з райвно? У нас не можна фотографувати! Ні кроку вперед! Нормально в нас у школі, усі вікна заклеєні, що, не бачите?.. Нам би їх поміняти… Бо ж це несучасний будинок. От п'ємо теплий чай, зігріваємося", - перебиваючи один одного, розповідали дві жінки, одна з яких представилася як завуч.

У холі школи термометр показує лише +12.

У 119-ій школі на Троєщині теж заборонили ходити і фотографувати.

"Що б ви не написали, у всіх проблемах однаково буде школа винувата", - сказала завуч молодших класів.

Температура у коридорі на другому поверсі трохи менше 14 градусів. Усі вікна у навчальному закладі заклеєні, протягів немає, тож питання до влади, яка не може забезпечити нормальне централізоване опалення шкіл і відповідно нормальні умови для навчання дітей.

У райвно Деснянського району, де також у кабінетах +13 градусів, кажуть, що дійсно у школах є проблеми. Мовляв, учні в багатьох кабінетах з вікнами на північну сторону кутаються, їх по можливості пересаджують в інші кабінети.  

"Також зараз дітям дозволяють вчитися дистанційно. Завдання таким учням висилають по інтернету, якщо він у них є вдома. Або вчитель телефонує", - розповіла начальник райвно Олена Шурко. 

Тим часом столична влада, вирішила знову влаштувати канікули у школах, щоправда. Лише на один день.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ