У Києві створять три перинатальні центри


У найближчі два роки в столиці з’являться три високоспеціалізовані перинатальні центри.

Як повідомили у Головному управлінні охорони здоров’я КМДА, такі центри діятимуть на базі пологових будинків №5, №7 та Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини.

Кожен з перинатальних центрів матиме свою спеціалізацію.

Центр на базі пологового будинку №5 виконуватиме функцію методичного центру та забезпечуватиме надання медичної допомоги вагітним, де на перший план виходить патологія не пов‘язана з вагітністю, тобто, вагітним з екстрагенітальною патологією.

Перинатальний центр на базі Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини створюється з метою надання допомоги вагітним з так званими інфекційними захворюваннями, в тому числі ВІЛ-інфікованим, хворим на туберкульоз та наркозалежним жінкам.

На базі пологового будинку №7 запрацює перинатальний центр для вагітних з невиношуванням вагітності, а також породіть з передчасними пологами.

Мета створення Центрів полягає у зниженні материнської, перинатальної і малюкової захворюваності, інвалідності та смертності шляхом структурної реорганізації системи надання медичної допомоги жінкам та дітям.

Також  серед очікуваних результатів – покращення стану здоров’я жінок та дітей, підвищення якості надання медпослуг, дотримання принципів справедливості при розподілі фінансових ресурсів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ