Чергова "Еліта-центр" ошукала людей на півмільярда



У Києві процвітає діяльність будівельних аферистів. Столичні інвестори три роки тому вклали півмільярда гривень в будівництво елітного містечка "Олімпік-парку", однак залишилися ні з чим.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За словами обманутих вкладників, вони стали заручниками будівельної афери, у якій не обійшлося без політиків та зірок шоу-бізнесу.

Котеджне містечко-примара існує, однак люди, які мали отримати житло ще у 2008 році, досі не можуть заселитися у будинки.

За словами інвестора "Олімпік-парку" Олександра Казанцева, у житло вклав більше 300 тисяч доларів.

 Містечко ніби й існує, але ...

"Тут повинно було бути вісім кімнат, заселитися мали у 2008 році, нагорі мала бути велика дитяча", - розповів чоловік.

Він додав, що забудовник пообіцяв найсучасніше містечко на просторах СНД з комунікаціями, садочками, школами, лікарнями, мальовничими парками і рукотворними озерами.

Нині ж омріяний будинок поступово руйнується, бо стоїть без вікон і комунікацій. 

жити в оплачених будинках люди не можуть  

Казанцев звернувся до суду. У першій інстанції вирішили, що організатори проекту мають відшкодувати Казанцеву майже два мільйони гривень збитків, однак у лютому 2012 року апеляційний суд це рішення скасував.

Опоненти обманутого інвестора кажуть, що житло добудоване, мовляв, залишилася дрібниця.

"Будинок добудований на сто відсотків, лишилось під'єднати тільки мережі, "Траверсбуд" усі свої повноваження, взяті на себе, виконав", - переконує юрист Антон Польовик.

206 сімей вклали у містечко близько півмільярда гривень. Однак, за ці шалені кошти деяким родинам не звели навіть фундаменту, переконують інвестори, і додають, що це з самого початку була будівельна афера.

"Практично всі афери щось роблять, спочатку вони будують, показують об'єкти, так легше збирати гроші", - розповів голова правозахисного руху "Взаємодопомога" Віктор Медвідь.

 Ось так виглядають будинки тих, кому ще "пощастило"

Авторами афери інвестори вважають відомих бізнесменів. По коментарі журналісти звернулася до представників "Олімпік-парку". Однак натомість отримали прес-реліз на сайті котеджного містечка, де йшлося, що у них новий акціонер – регіонал Владислав Лук'янов.

Зазвичай балакучий депутат обмежився письмовими поясненнями.

Окремі вкладники можуть спостерігати лише фундамент. Однак сайт компанії-забудовника каже зовсім інше

"У 2012 ми завершимо будівництво мереж і здамо їх в експлуатацію, повністю добудуємо першу чергу поселення в кількості 146 будинків", - написав Лук'янов.

Нині інвестори масово подають позови до суду, мовляв, нічого з обіцяного за три роки не з'явилося.

"Сплачувалося не за коробку. А за дороги, за школу, за каналізацію, воду, світло, охорону, вся інфраструктура складає більше, ніж сам будинок у полі", - переконує голова ГО "Олімпік-парк" Олег Хаврук.

Попри скандал, будинки продають і навіть кажуть, що вони добудовані і з необхіними комунікаціями. Фото з сайту "Олімпік-парк" 

Попри скандал, відділ продажів "Олімпік-парку" і сьогодні жваво пропонує заміське житло з міським комфортом. Кажуть, що квадратний метр коштіє 700 доларів і додають: "Будинки давно побудовані, мають централізовані світло, газ та водопостачання".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ