У мерії передумали: дамбу не прорве


Інформація про можливість аварії на дамбі Київської ГЕС – недостовірна.

Про це повідомляє прес-служба Київської адміністрації.

"Дамба Київської ГЕС спроможна витримати не лише весняну повінь, а й будь-які ускладнення погодних умов", - сказав начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Віталій Пшеничний.

За його словами, під час реконструкції Київської ГЕС у 2002 році була запроваджена система автоматизованого контролю безпеки гідротехнічних споруд, що дозволяє контролювати стан гідротехнічних споруд.

"Система контролю охоплює правобережну та лівобережну греблі загальною довжиною понад 50 км та будівлю ГЕС. Ми щоденно отримуємо інформацію про технічний стан ГЕС, тому я запевняю, що чутки про можливий прорив дамби – безпідставні", – сказав Пшеничний.

Він розповів, що відповідно до вимог нормативного акту, що регулює питання безпеки гідротехнічних споруд електростанцій, міжвідомча комісія кожні 5 років проводить обстеження стану Київської ГЕС.

"За результатами останнього обстеження, встановлено, що гідротехнічні споруди знаходяться у працездатному стані і спроможні витримувати навантаження в проектних режимах, які, зокрема, передбачають стабільне функціонування дамби Київської ГЕС при ускладненні погодних та гідрометеорологічних умов", – підсумував Пшеничний.

Як відомо, у газеті "Сегодня" 8 лютого з'явилася інформація про те, що київська влада боїться, що може прорвати дамбу і навіть вже готується до евакуації людей з територій, які може затопити.

"Там (на Київській ГЕС) серйозна проблема - це лід, товщина якого сягає півметра. Коли лід почне танути й рухатися, дамба може не витримати", цитувало видання Пшеничного.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ