На Прирічній відновлюють скандальне будівництво?


Скандальне будівництво на вул. Прирічна, 3 намагаються відновити.

Про це повідомила голова фракції "БЮТ-Батьківщина" Тетяна Меліхова.

Відповідний проект рішення "Про передачу КП "Спецжитлофонд" земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку, в тому числі доступного житла на вул. Прирічній, 3 в Оболонському районі" внесено до порядку денного сесії Київради 16 лютого.

Як відомо, у 2003 році Київрада затвердила проект відведення 0,62 га (в тому числі 0,02 га у межах червоних ліній) Оболонській райраді для будівництва житлового будинку по вул. Прирічній, 3

Відповідне будівництво було заплановане без врахування інтересів територіальної громади. 

У 2007 році місцеві жителі зібрали 1089 підписів проти зазначеного будівництва.

"Упродовж останніх двох років – після зміни влади в країні – в Києві по суті було розконсервовано цілу серію скандальних будівництв. Так, всупереч обіцянкам влади, практично добудовано будинки на Театральній і на вул. Гончара, прискореними темпами ведеться будівництво на вул. Пирогова, і ось ще один приклад. Будівництво, проти якого виступали тисячі жителів Оболоні, нова влада в Києві вирішила таки розпочати", - заявила Меліхова.

За її словами, на сьогодні проектом будівництва передбачене облаштування частин прилеглої до будівництва території парковою зоною відпочинку для мешканців житлових будинків. Про що "Спецжитофонд" повинен був повідомити жителів навколишніх будинків. Однак відповідна зустріч забудовника з жителями навколишніх будинків не проводилась.

"Майбутній забудовник побоявся з’явитись на очі киянам, бо новий проект хоч і передбачає створення паркової зони на вільному від забудови місці, але ніяк не скасовує саме будівництво. Це безумовно викличе нову хвилю обурення киян", - сказала Меліхова.

На даний момент на виділеній під будівництво земельній ділянці виритий котлован. Територія огороджена будівельним парканом.

Депутат наголосила, що її фракція наполягатиме на знятті цього питання з порядку денного сесії Київради та вимагатиме обговорення його з жителями прилеглих до будівництва будинків.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ