Замість соцдопомоги Попов виписує пенсіонерам "Вечірній Київ". ФОТО



Столична влада за рахунок бюджетних коштів масово передплачує киянам газету "Вечірній Київ".

Про це заявила заступник голови фракції "УДАР" Наталія Новак.

За її словами, активісти Партії регіонів та наближених до неї громадських організацій ходять з такими пропозиціями по домівках столичних пенсіонерів, а кошти на передплату беруть з  передбачених в міській соціальній програмі "Турбота".

"Такі дії – ні що інше, як відверте використання адмінресурсу. До того ж, влада цинічно порушує закон, витрачаючи кошти не за цільовим призначенням. Адже в той час, коли рівень життя пенсіонерів постійно падає, КМДА замість реального соціального захисту громадян займається власним піаром", – сказала Новак.

 

Вона нагадала, що кошти, закладені в програмі "Турбота", передбачені для надання адресної матеріальної допомоги, забезпечення протезами і ортопедичним взуттям інвалідів, виплати допомоги на поховання, санаторно-курортного оздоровлення ветеранів війни та дітей-інвалідів, безкоштовного харчування малозабезпечених тощо.

"У цьому переліку немає передплати на "Вечірній Київ". Та київську владу на чолі з Олександром Поповим це аж ніяк не бентежить – за кошти громади вона готується до виборів", – зазначила депутат.

Вона додала, що річна передплата на газету коштує близько 120 гривень.

Новак наголосила, що фракція вже направила запит до Державної фінансової інспекції щодо перевірки цільового використання коштів міської скарбниці. Крім того, депутати вимагають від влади звіту про використання грошей, виділених на програму "Турбота".

Як відомо, у 2012 році ця сума склала 85,4 мільйона гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ