Мороз заганяє у столицю звірів і диких птахів


Через сильні морози багато птахів і звірів перебираються до Києва в пошуках їжі і тепла, оскільки у місті температура повітря завжди на кілька градусів вища.

Про це пише "Сегодня".

"Нам розповідають, що на околицях Києва, по всьому периметру, і на київських островах можна зустріти вовків, бобрів, зайців, борсуків, лисиць. Рідше зустрічаються єнотовидні собаки, лосі, рисі. Але ці тварини далеко в місто не заходять, тому що дуже полохливі", - розповів директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

У місті можна побачити і чимало рідкісних птахів.

"Зараз під Московським мостом, там, де вода не замерзла, збираються качки різних видів, лебеді і дуже рідкісні птахи-хижаки – орлани-білохвости, у яких розмах крил досягає двох метрів. Всі вони прилітають до Києва, щоб поживитися", - розповів еколог Олексій Василюк.

Він порадив столичним мешканцям зробити добру справу – підгодовувати птахів узимку.

"Школярі могли б поєднати навчання з турботою про природу, запастись несмаженим насінням і несолоним салом і приїхати з учителями до моста, щоб погодувати птахів", - сказав Василюк.

За його словами, рідкісних птахів можна зустріти на Жуковому острові, біля Дамби в районі Конча-Заспи і на Київському морі.

Через морози побільшало тварин і в столичному зоопарку. Зокрема, диких качок.

"До нас прилетіло півсотні крякв зимувати. Ми їх перерахували і розписали для них раціон – комбікорм", - розповів директор звіринцю Олексій Толстоухов.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ