У Києві близько сорока афер на кшталт "Еліта-центр"


Сьогодні в Києві є багато будинків-довгобудів, компанії-забудовники яких збанкрутували, а тисячі киян, які вклали гроші в ці проекти, залишилися без житла.

Про це розповів заступник голови КМДА Михайло Кучук, пише Kievpress.net.

За його словами, влада готова добудувати ці будинки, проте займатися цим їм заважає законодавча база.

"Ми включилися в спробу добудувати будинки, які є довгобудами, тобто ті будинки, в які сотні і сотні людей вклали свої власні гроші, продали свої власні квартири. Це та ж сама "Еліта", тільки по "Еліті" є рішення слідчих груп і рішення судів, і людей визнали постраждалими. А у нас близько 40-ка таких "Еліт", - сказав чиновник.

Він додав, що, на жаль, законодавство не дозволяє місту розпочати роботи в цих будинках, хоча керований містом будівельний комплекс готовий був увійти в ці будинки та їх добудувати.

"Причина – банкрутство, незрозуміла ситуація з власниками недобудов, земля, оформлена на компанії, власники яких або в бігах або в місцях за колючим дротом. Їхати до них, щоб вони давали згоду на переведення земельної ділянки в комунальну власність, закони нам не дозволяє", - розповів Кучук.

За словами заступника голови КМДА, щоб хоч якось виправити ситуацію, в Києві був підготовлений законопроект, який дасть можливість міській владі відвести на себе дані земельні ділянки і розрахуватися з тими людьми, які постраждали.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ