Депутата Черновецького амністують навесні?



Фото Сегодня

Вирок екс-голові розваленої фракції Блоку Черновецького Денису Комарницькому за побиття адвоката Івана Гранцева у приміщенні БТІ у 2005 році винесуть уже навесні.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на прокуратуру.

"Комарницький був зацікавлений у купівлі акцій підприємства, яке представляв Гранцев.  Докази, які ми зібрали, дозволяють стверджувати, що підсудний винний", —  сказали у прокуратурі.

Сам Комарницький не вважає себе винним.

"Якби бачили кримінальну справу, то зрозуміли б, що немає свідків, які б реально бачили все це. Усе будується на обвинуваченнях якоїсь незрозумілої людини. На якій стадії зараз суд, точно сказати не можу. Зараз слухають свідків у справі", — сказав Комарницький.

За його словами, зараз він займається бізнесом, однак яким – не каже: "Поки я займаюся повністю бізнесом через майбутню економічну кризу. Щоб з ним усе було гарно, йому треба приділяти увагу".

За словами адвоката Тетяни Монтян, Комарницький уже відкупився.

"Якщо по таких статтях його випустили на підписку із СІЗО, про що це ще може говорити? Значить там уже все вирішене, і він відкупився", — сказала Монтян.

У кулуарах Київради впевнені, що Комарницькому дадуть максимум умовний строк.

А юристи припускають, що він взагалі, як і екс-голова земельної комісії Олексій Євлах, потрапить під амністію, адже у Комарницького троє дітей.

Сам депутат заяви про відкуп називає маячнею: "Це дурості на рахунок відкупу. Я думаю, що мене не амністують, а виправдають.

Як відомо, Комарницького й екс-зятя Черновецького В'ячеслава Супруненка обвинувачують за 3 статтями – розбій, розкрадання документів і навмисне нанесення тілесних ушкоджень, - за що світить до 10 років тюрми.

У 2005 році в будинку БТІ, за версією прокуратури, вони напали на адвоката Івана Гранцева, який захищав інтереси книжкової фабрики на Артема. Судячи з офіційного обвинувачення, Гранцеву хтось подзвонив із БТІ й сказав приїхати з пакетом документів. А в коридорі БТІ на нього нібито напали Супруненко з охороною і Комарницький, сильно побили й відібрали портфель, де були два телефони, пістолет, гаманець, $20 тисяч і документи підприємства.

Зараз Супруненко в бігах, а Комарницького після трьох місяців у СІЗО випустили під підписку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ