Готовність Києва до зими: мешканці продовжують мерзнути у квартирах



Фото tut.krasnodona.net

Попри заяви влади про готовність до опалювального сезону, про перерахунок тарифу і програми енергозбереження, кияни та мешканці області продовжують мерзнути у власних квартирах.

За інформацією "Комсомольської правди", справжній "холодильник" у квартирі № 47 панельного будинку по вул. Чорновола, 42б у Вишневому.

"Батареї в нас гріють, але користі від цього ніякої, тому що стіни повністю промерзають. У спальні за ніч вода в пляшці перетворилася на лід! Доводиться тулитися у двох інших кімнатах, де повітря нагріваємо електрокамінами. Я ходжу по квартирі в шапці-вушанці!", - поскаржився пенсіонер Віктор Антонович.

За його словами, у мерії Вишневого про його проблему знають і говорять, що йому просто потрібно утеплити стіни з вулиці. Обіцяли навіть виділити гроші на це, але вже кілька років усе обмежується лише словами. 

Мерзнуть і кияни у квартирі №55 у будинку по вул. Бажова, 4. 

"У нас у квартирі – плюс 8 градусів! Батареї ледве теплі, до того ж холод іде з підвалу, ми живемо на першому поверсі. Коли вдарили морози – стало жахливо холодно!", - сказала Людмила Загура.  

У ЖЕКу № 402 виданню сказали, що мешканцям слід звернутися до них із заявою про холодні батареї. 

"Тепло у будинки дає не ЖЕК, а Дарницька ТЕЦ, вона вже стара, і у зв'язку із сильними морозами майже у всіх будинках прохолодні батареї. Нам дуже багато мешканців дзвонять і скаржаться на це", - сказала заступник начальника ЖЕКа № 402, яка відмовилася представитися.

Замерзають кияни і в інших районах міста. Так, у квартирі 167 на просп. Перемоги, 25 лише  +7, на вул. Салютній, 21 у квартирі 36 +10. Мають проблеми з теплом мешканці вулиці  Милославської, 23, бульвару Давидова, 3, вулиці Петра Запорожця, 14б, Шулявської, 15/23, бульвару Дружби народів, 20, вулиці Березняківської, 12, 20, вулиці Теремківської, 12, тупика Тверського, 6/8, вулиці Драгоманова, 22, Курської, 16, Малишка, 29а, Пожарського, 6, вул. Шліхтера, 16, Салютної, 21, гуртожитку інституту ім. Драгоманова по вул. Тимошенка, 11.

Якщо в квартирі холодно, то у комунальників варто вимагати перерахунку вартості тарифу, згідно з законом.

"Є санітарна норма, згідно з якою температура у квартирі не повинна бути нижче 18 градусів. Якщо у квартирі холодніше, мешканцям потрібно звертатися в ЖЕК, щоб вони організували комісію, яка зафіксує невідповідність температури по санітарних нормах. Або ж самі складіть акт про те, що у вас у квартирі холодніше 18 градусів. Його повинні підписати як мінімум два свідки (наприклад, сусіди). Із цим актом потрібно звертатися в місцеве управління ЖКГ райадміністрації", - розповів член комісії Київради з питань ЖКГ Олександр Клюс.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ