Маршрутники бояться працювати: дорога слизька, гума "лиса"



Фото Сегодня

Комунальники вкотре виявилися неготовими до снігопадів – опади знову паралізували місто.

Столичні дороги перетворилися на ковзанку, тож кияни були змушені чекати на транспорт по півгодини, а тоді їхати зі швидкістю 10 км/годину, пише "Сегодня".

Водії маршруток пояснюють: вони просто бояться виїжджати.

"Практично на всіх маршрутках стоїть стара гума — лиса. Коли їдеш, складається враження, що ковзаєшся у різні сторони. У мене був момент недавно, коли я ледве на зупинку не заїхав", — розповів водій маршрутки Михайло.

Інший маршрутчик додав, що в них взагалі багато водіїв відмовилися працювати, адже в мороз витрати палива зросли у два рази, та й працювати небезпечно.

"Біля зупинок  зупинок, як правило, найбільш слизька дорога. Тому, коли заїжджаєш у кишеню, починає затягати, можна на людей наїхати", — розповів водій маршрутки, яка їздить із Шулявки на Оболонь.

Утім, не тільки в маршрутках у мороз їздити небезпечно, але й у тролейбусах, трамваях.

"Через те, що парки вже давно відслужили своє, транспорт сильно барахлить. У мене в тролейбусі, наприклад, може в будь-який момент загорітися проводка — там ізоляція зношена", — розповів водій тролейбуса.

Його колега говорить, що в 75% тролейбусів Києва є проблеми із двигунами: "Може статися замикання, і тролейбус загориться. У багатьох тролейбусах, коли опустилася температура нижче 15 градусів, почав пробивати струм".

За його словами, у більшості "рогатих" прострочені вогнегасники, так що у випадку пожежі "доведеться гасити снігом з вулиці".

У головкомі транспорту Київської адміністрації неофіційно підтверджують, що випускають зараз на маршрути усе менше й менше автобусів-тролейбусів.

"Автобуси в нас є, але грошей на нову гуму немає. Та й акумулятори потрібні нові. От і стоять вони, не виїжджають", — розповів співробітник головного управління.

Тим часом таксисти ще більше підняли ціни через погоду.

"У суботу їхав із Севастопольської площі на Оболонь за 78 гривень, хоча ще кілька днів тому – за 46 гривень", — розповів житель Солом'янки Денис.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ