Кличко подав у суд на вертолітний майданчик Януковича


Лідер партії "Удар" Віталій Кличко оскаржує у суді будівництво вертолітного майданчика для президента на столичних схилах Дніпра.

Про це заявив представник Кличка у суді Валерій Карпунцов, повідомляє прес-служба партії.

Кличко в Окружному адмінсуді Києва вимагає визнати протиправним і скасувати рішення Київради від 28 грудня 2010 року про передачу ТОВ "Амадеус Ко" 2,18 га на Парковій дорозі в оренду на 25 років.

Земельна ділянка для будівництва та обслуговування об’єктів інженерної і транспортної інфраструктури була виділена з порушенням норм чинного законодавства, йдеться у повідомленні.

Крім того, наголошують у Кличка, Київрада не врахувала інтересів територіальної громади міста і самостійно внесла зміни до діючого Генплану та Програми розвитку зеленої зони, дозволивши перевести вказану ділянку з земель рекреаційного призначення до території земель транспорту.

"Внаслідок цього на земельній ділянці, яка була виділена поза конкурсом виключно для будівництва транспортної інфраструктури, побудували кількаповерхову будівлю. Крім президентського вертолітного майданчика, там планують розмістити розважальні об'єкти. Між тим, законодавство забороняє виділяти землю поза конкурсом для розважальних центрів", йдеться в повідомленні.

Карпунцов звернув увагу на те, що вказана територія належить до особливо цінних земель історико-культурного призначення.

Також депутат нагадав, що цим будівництвом стурбована не лише громадськість, але й міжнародна спільнота. Так, у Комітеті з всесвітньої спадщини ЮНЕСКО закликають українську владу ввести мораторій на будівництво висотних будівель на схилах Дніпра.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ