Коледж для інвалідів викинуть на вулицю заради хостела до Євро?



Студенти-інваліди можуть стати першими жертвами Євро-2012.

Міжнародний медичний коледж позбавили ліцензії і висувають безліч претензій до умов та методів навчання, повідомляє ТСН.

Однак, педагоги переконують, що насправді хтось поклав око на приміщення у Києві, з якого зроблять готель для футбольних фанів.

У міжнародному медичному коледжі разом зі здоровими дітьми професію масажиста і зубного техніка опановують понад триста студентів із особливими потребами. Технологія запозичена у Ізраїлю – там зрозуміли, що незрячі – найкращі масажисти, бо недолік зору компенсується чуттєвими руками.

Однак у Міністерстві освіти побачили, що у коледжі замало квадратних метрів, бракує комп'ютерів, а головне – рівень знань занизький.

"Мені наказали негайно звільнити приміщення", - розповів директор коледжу.

На виправлення помилок не дали жодного дня, хоча це суперечить закону.

"Перевіряючий орган повинен дати строк на усунення недоліків. По закону нам цей строк взагалі не дали", - наголосив юрист Олег Веремієнко.

У свою чергу директор Департаменту наукової діяльності і ліцензування Міносвіти Олександр Якименко каже, виправити знання заднім числом неможливо.

Веремеєнко ж переконаний, що поспіх пов'язаний з тим, що коледж займає два поверхи колишнього гуртожитку, який можна зробити готелем до Євро-2012.

На днях приміщення прийшли оглядати люди, які не представилися, юрист знімав їх на свій телефон. Гості рахували кількість кімнат, їх квадратуру і говорили про те, що Євро на носі, тому ремонт треба розпочинати негайно.

"Тут хочуть зробити костел. Я вам скажу, те, що я дізнався зі своїх джерел, дітей сліпих у цій схемі немає, вони на вулиці, все", - пояснив юрист.

Керівник Міністерства освіти Дмитро Табачник переконує, що на вулиці не залишать нікого: "В обов'язковому порядку – працевлаштування усіх викладачів і, головне, студентів у заклади такого самого рівня".

Але де ще є такі заклади для інвалідів, у освітньому відомстві відповісти не можуть. Для ста незрячих студентів потрібні поводирі, для п'ятдесяти глухонімих – перекладачі.

"Я не готовий вам привести, де, в яких закладах, де здійснюється така підготовка саме по таких спеціальностях. Але разом можна сісти і вирішити ці питання", - сказав Якименко.

У коледжі планують замовити незалежне оцінювання знань їхніх студентів і здаватися не збираються.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ