Попов обіцяє великий ремонт у зоопарку і збільшення кількості тварин


До Дня Києва міський зоопарк збільшить колекцію тварин та оновить експозиції.

Про це в ефірі телеканалу "Київ" заявив голова КМДА Олександр Попов.

"Цього року Київ відзначатиме своє 1530-річчя, і ми запланували зробити дуже багато подарунків столичному зоопарку. Нові комфортні для проживання апартаменти отримають звірі, птахи та рептилії. Крім того, ми реалізуємо програму додаткового благоустрою зоопарку. Це будуть дуже цікаві проекти, у тому числі й інвестиційні", – розповів чиновник.

Зокрема, за його словами, у 2012 році передбачається технічне переоснащення павільйонів для утримання птахів, звірів, реконструкція лев’ятника під павільйон для утримання дрібних хижаків та будівництво літніх експозиційних вольєрів.

Також заплановано продовжити реконструкцію водойм, створити вольєри для птахів, реконструювати озера у Шулявській Балці, відремонтувати фасад "Жирафника", "Слоновника", місця загального користування та центральний фасад зоопарку.

"Передбачається і розширення експозицій копитного ряду. Щодо інвестиційної діяльності Київського зоопарку, то упродовж поточного року заплановано реалізувати інвестиційний проект щодо перепрофілювання павільйону людиноподібних мавп під океанаріум", - розповів Попов.

Наразі столичний зоопарк спільно з КО "Київзеленбуд" розробляє схему озеленення зоологічного парку до ЄВРО-2012, повідомили у прес-служба мерії.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ