Мешканцям гуртожитків дозволять приватизувати свої кімнати


Міська влада Києва обіцяє прискорити процес переведення відомчих та державних гуртожитків на баланс міста, що дасть змогу мешканцям цих гуртожитків швидше реалізувати своє право на приватизацію житла.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов під час візиту до гуртожитку на вул. Волкова, 10-А, який Київрада 26 січня передала до комунальної власності.

За словами чиновника, вже за тиждень будуть залагоджені усі формальні питання, і мешканці цього гуртожитку зможуть створити об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

"Ми розглядаємо цей гуртожиток, як пілотний проект. На його прикладі відпрацюємо весь механізм передачі та благоустрою гуртожитків у Києві. Звичайно, місто надасть мешканцям усю необхідну допомогу. Вже завтра сюди приїде бригада комунальників, аби усунути прориви у системі водопостачання. Як тільки дозволить погода – відремонтуємо дах", – пообіцяв Попов.

Він наголосив, що приватизація кімнат у гуртожитках це проміжний етап у вирішенні житлових проблем киян, що не мають власних квартир.

"Як один із варіантів подальшого покращення житлових умов для мешканців гуртожитків міська влада розглядає придбання ними квартир за програмою 70х30 (70% вартості сплачує мешканець, 30% компенсується за рахунок держбюджету)", - підсумував Попов.

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ