Шахраї дурять підприємців за допомогою Попова і Азарова



Підприємцям обіцяють зустрічі з Поповим. Фото з сайту КМДА

У Києві процвітає новий вид шахрайства – підприємців змушують купувати дуже дорогі квитки на вистави, обіцяючи зустріч з високими чиновниками.

Зманюють можливістю за келихом шаманського обговорити питання з головою КМДА Олександром Попови, прем’єром Миколою Азаровим і навіть президентом Віктором Януковичем.

Тих, хто не поспішає віддавати кровні кілька тисяч гривень, просто залякують тим, що насправді таким чином Азаров чи Попов їх викликають на килим.

Займається шахрайством організація з продажу квитків "Премєра", йдеться у сюжеті програми "Знак оклику".

"Епопея почалася зі звичайного телефонного дзвінка і все б нічого, але дівчина, яка дзвонила, представилася співробітницею КМДА", - розповів підприємець Андрій Прушинський.

Йому телефоном запропонували піти на балет за 4 тисячі гривень плюс зустріч з Поповим з можливістю поговорити про життя і бізнес.

"Наполягання таке, я б сказав ввічливо-нахабне, десь зверхнє. Мовляв, хто ти такий? Ми ж тобі таку пропозицію робимо!", - розповів Прушинський.

Чоловік згодився придбати квитки. Кур’єра чекав на вулиці неподалік від Верховної ради. Заплатити за квитки потрібно було готівкою, однак ні підпису, ні "корінця",я кий свідчить про сплату, підприємцю не дали.

Зрозуміло, що і зустрічей з чиновниками не було.

Юриста Ларису Варичеву слізно вмовили викупити нібито квитки на виставу для дітей з притулку. Мовляв, лишилось придбати два квитки, і тоді усі діти зможуть подивитися концерт.

"Ми викупили, а за квитками ніхто не йде. Знайшли ми цей дитячий притулок, подзвонили директору, а директор сказав "ви не перші, кого таким чином "Прем'єра" змушує купувати квитки".

В інтернеті таких повідомлень про шахрайство безліч. І всюди фігурує одна і та ж організація – "Прем’єра".

Журналісти з легкістю влаштувались у "Прем'єру" на роботу – там постійно набирають кур’єрів, телефоністів і менеджерів. Завдання в усіх одне – продавати квитки. Як саме – нікого не цікавить.

За старанність та акторську майстерність платять 10% від суми проданих квитків.

Директор піар-компанії, яка обслуговує "Прем’єру", Ольга Стельмашевська нічого поганого у такому бізнесі не бачить, а людям-"лохам" радить ображатися на самих себе.

"Люди ж ведуться на розмови і купують квиток. Але коли вони беруть квиток, що в них написано? Що там написано "Зустріч"? Це якби шахрайство, але в рамках рівня нашої країни", - посміялася жінка.  

Стельмашевська додала, що "Прем’єра" тому і найспішніша серед інших компаній.

"У них завжди аншлаги. Я дуже співчуваю тим людям, але доти, доки наша країна на 80% складатиметься з лохів, які ведуться на чергове МММ і віддають гроші невідомо куди… Тут вони хоч виставу подивляться", - посміялася вона.

Пропозиції квитка на виставу з можливістю зустрічі з високим чиновником отримують і самі високопосадовці.

"Я такі пропозиції від цієї компанії отримував для зустрічі з прем’єром чи з головою Верховної ради. Чиста авантюра, я вже звертався з цього приводу до служби безпеки", - сказав голова КМДА Олександр Попов.

Заявляли про шахрайство і в Кабміні.

Але правоохоронці чомусь не поспішають перевіряти зловмисників, тож ті спокійно продовжують дурити мешканців. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ