Київська влада вирішила надурити гостей Євро-2012?


Києвознавці, історики та фахівці у галузі туризму обурені буклетом до Євро-2012, який столична влада виготовила за бюджетні гроші. Зокрема, їх неприємно вразило те, що в згаданому буклеті повністю виключено історію Києва як столиці Давноруської та Козацької держави.

"Якщо читати буклет, то складається враження, що усе найцінніше історії Києва трапилось в часи Російської імперії чи Радянського Союзу, що не відповідає дійсності", йдеться у зверненні оргкомітету Всеукраїнської акції "7 чудес України" до голови КМДА Олександра Попова.

Крім того, серед об’єктів, які рядять відвідати туристам, значну частину відвідати просто не можливо. Наприклад, Маріїнський палац та Замок Ричарда, які багато років закриті для відвідувачів через реставрацію, що триватиме ще роками. Або, приміром, Будинок з химерами, що є офіційною резиденцією Президента потрапити до нього, також практично не можливо.

Буклет для іноземців не сподобався українцям 

"Невже автори офіційного буклету не знали про це? Натомість вони забули включити до переліку того, що необхідно відвідати гостям столиці: Софію Київську, Михайлівський Золотоверхий собор, Кирилівську церкву", - обурився один з авторів звернення депутат Олександр Бригинець.

Практично та ж ситуація і з відомими киянами, до числа яких не потрапили: всесвітньовідомий піаніст Горовиць, танцювальник Лифарь, скульптор Архипенко, художник Малевич, навіть Тарас Шевченко.

 

"Дивною виглядає ситуація, коли туристам не пропонують відвідати жоден музей серед яких є ті, що володіють унікальними зібраннями", йдеться у зверненні.

Підписанти під зверненням заявили, що від імені Оргкомітету готові безкоштовно залучити до створення оновленої версії рекламного буклету відомих і авторитетних фахівців у галузі києвознавства, історії, архітектури та культури.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ