Колесніков радить готелям не завищувати ціни на час "Євро-2012"


Віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков рекомендує власникам українських готелів не встановлювати надмірні ціни на період Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в Києві, відповідаючи на запитання про те, чи може держава якось вплинути на цінові пропозиції готелів для європейських уболівальників, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вплинути може тільки ринок", - сказав Колесніков.

"Але я хочу сказати, що така спекулятивна модель поведінки у Південній Африці (під час проведення Чемпіонату світу 2010 року) призвела до того, що приблизно 20% уболівальників просто відмовилися (від заброньованих готельних номерів)", - зазначив він.

"Ми будемо зустрічатися з усіма власниками готелів у кожному з міст. Я хочу тільки застерегти готельний бізнес від того, що у випадку надмірного підвищення ціни можна прогадати", - заявив віце-прем'єр.

Колесніков наголосив, що уряд України пішов на повну відмову від податку на прибуток для готельного бізнесу.

"Я не бачу, які додаткові витрати ще можна вносити у вартість готелів", - вважає він.

При цьому Колесніков зазначив, що підвищення цін на готелі під час проведення подібних заходів – не тільки українське явище. Він навів у приклад Відень, у якому готелі підвищили ціну під час "Євро-2008" в 4 рази.

На думку віце-прем’єра, одним із методів боротьби з завищеними цінами на номери в готелях може бути моніторинг і складання "чорного списку" готелів, які не будуть рекомендовані для західних турагенцій під час проведення Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року й інших подібних масштабних заходів в Україні.

Як відомо, на час проведення Євро-2012 у Києві вирішили влаштувати обдиралівку іноземних туристів. Так, палатка і два спальники у кемпінгу на окраїні Києва обійдеться у 55 євро на добу, кімната у гуртожитку - у півтори сотні євро, квартира або 3-зірковий готель - 450-500 євро. 

До всього у випадку надзвичайної ситуації турист не зможе повернути сплачених коштів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ