Фанатів Євро заманюватимуть тематичною їжею і виставами на даху


Напередодні Євро київські кафе й ресторани розробили спеціальне меню для футбольних фанів.

А з розваг пропонують польоти на повітряній кулі й вистави на даху, пише "Сегодня".

Так, у креативному "соляному" кафе на бульварі Шевченка, де стіни й стеля вкриті сіллю із шахт Західної України, фанів будуть пригощати "дуже червоним" закарпатським борщем "Червона картка" (20 гривень), козацькою кашею, до складу якої входить мамалига зі шкварками, під назвою "Україна, уперед!" (40 гривень) і блюдом з дерунів, грибів і сметани "Хет-Трик" (40 гривень).

"Крім того, у нас у меню з'являться три футбольні піци: м'ясна "Пенальті", з ананасами й куркою "Штрафний" і морепродуктами "Кутовий" (по 50 гривень). Також ми продумали набори для вболівальників, які будуть коштувати близько 50 гривень: "Український фан" (у наборі пиво й бутерброд із салом), "Шведський фан" (у наборі пиво й смажені ковбаски), "Французький фан" (у наборі пиво й сир-фрі), "Англійський фан" (у наборі пиво й тости із сиром і часником)", — сказала нам власниця кафе Наталя Безсмертна.

Триває підготовка й у інших кафе та ресторанах. Зокрема, меню перекладають аж на чотири мови, а для персоналу проводять мовні тренінги.

За словами депутата Київради Олександра Бригинця, найголовнішим розважальним майданчиком під час чемпіонату стане "Київська фортеця".

"Найближчим часом почнуть облагороджувати підходи до неї з боку НСК "Олімпійський", зроблять сходи, щоб фани змогли пройтися до фортеці. На її території будуть проводитися різні заходи. Велися розмови про те, щоб організовувати звідти польоти на повітряних кулях, можливо, заряджати пушки й у певний час стріляти", — сказав нам Бригинець.

За його словами, також до Євро закінчать ремонт Театру оперети, на даху якого планують показувати вистави.

"Сподіваємося, що після реконструкції театру такі вистави на даху будуть можливі. Вони обов'язково вразять фанів", — сказав Бригинець.

Також під час Євро Дніпром знову пустять річкове таксі, яке намагалися запустити у 2010-му.

"Сподіваюся, що під час чемпіонату вдасться запустити річкове таксі. З нашими цінами (година коштувала 180 гривень) кияни рідко користувалися ним, а от іноземці цілком можуть зацікавитися таким видом транспорту", — сказав власник і водій такого таксі Олександр Шиш.

Тим часом увесь Київ прикрасять "футбольними" клумбами, щоб створити відповідний спортивний настрій у місті.

Також до початку ЧЄ у Києві відкриють 8 нових готелів: 5-зіркові "Фермонт-готель Київ" (вул. Набережно-Хрещатицька, 1-а) і "Хілтон" (бульвар Шевченка); 4-зіркові "Старо" (вул. Констянтинівська), "Вісак" (вул. Оболонська набережна, 9), "Лейпциг" ("Маріотт", вул. Прорізна, 24/39) і "Холідей Інн" (вул. Антоновича, 79). А також 3-зіркові "Артотель" (вул. Велика Васильківська, 35) і "Парк-готель Київ" (вул. Юнкерова, 20).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ