У Києві на парламентських виборах буде 16 округів, - ЦВК


Для проведення виборів народних депутатів у  Києві може бути створено 16 одномандатних округів.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що в Києві буде близько 16 округів. Я думаю, що число 16 є найімовірнішим з усіх, які у нас можуть бути", - заявив він.

Магера пояснив, що збільшення кількості округів у столиці пов'язано з тим, що закордонні виборчі дільниці будуть відповідно до закону приписані у столичних округах.

"А це 435 тисяч виборців, які проживають за кордоном. Тому зрозуміло, що це вплине на збільшення кількості округів у Києві", - зазначив Магера.

Він додав, що у ЦВК він курирує Київ i Житомирську область.

Магера нагадав, що відповідно до закону, ЦВК має не пізніше, ніж за 200 днів до дня голосування визначити кількість одномандатних виборчих округів у кожному регіоні, i не пізніше, ніж за 180 днів створити 225 округів. Тобто йдеться про календарні дати до 10-го i 30-го квітня відповідно.

Округи створюватимуть на підставі даних Державного реєстру виборців. За словами Магери, середня кількість виборців в одному окрузі становитиме приблизно 163 тисяч осіб.

Як відомо, вибори народних депутатів України мають відбутися 28 жовтня цього року.

На чергових парламентських виборах у 1998 i 2002 роках, які проводилися за змішаною системою, в Києві було 12 одномандатних округів, у 2006 році, коли вибори проводилися за пропорційною системою – сім округів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ