У Києві вже шукають агітаторів і голів комісій на виборах



Фото Сегодня

У соціальних мережах та сайтах працевлаштування у Києві вже з'явилися перші пропозиції підробітку на майбутніх виборах.

Києві потрібні агітатори, спостерігачі й члени комісій, пише "Сегодня".

"Ми набираємо людей для роботи на парламентських виборах. Але до серпня ніяких активних дій не буде", — розповів Дмитро, що дав оголошення.

На запитання, на кого доведеться працювати, відповів, що це столичний кандидат, який іде по мажоритарці.

"Ім'я назву при особистій зустрічі. До серпня ви можете попрацювати в нашім штабі. Це заповнення анкет, робота з виборцями. Роботи небагато — 8-10 годин на тиждень, тому й зарплата на місяць буде на рівні мінімальної, 1074 гривні. Із серпня зможете відразу розпочати активну роботу, тоді й заробітки будуть істотні", - додав Дмитро.

Вік у такій роботі значення не має.

"Для нас головне — ваше вміння переконувати. Треба проводити соцопитування серед населення, головне — уміти з ними спілкуватися", - розповів інший роботодавець, який набирає людей для роботі в команді "пристойної ділової жінки".

Ще одне оголошення закликає: "Терміново! Робота на виборах мера 2012! Виборча компанія стартує вже в лютому!", інше обіцяє хороший заробіток: "Потрібні серйозні, відповідальні люди для роботи на виборах. Оплата: зарплата + преміальні (200 гривень/день). Графік — повна або часткова зайнятість".

Графіка Сегодня 

У штабах кандидатів і політсил поки офіційно розцінки не коментують. Однак, ймовірно, розцінки будуть вищими, ніж на президентських виборах.

"По-перше, буде більше пропозицій. Це й мажоритарщики, і самовисуванці, і партії різні, буде мінімум 7 більших партійних проектів. Тому людей буде не вистачати. Прийдеться  підвищувати ціни, щоб залучити до себе людей. Більш затребувані будуть члени комісій і спостерігачі, адже робота в комісіях — це питання збереження голосів. Воно буде важливе абсолютно для всіх. Так що тенденції для підвищення цін є. Але варто звернути увагу й на те, що зараз ціни можуть бути заявлені більші, ніж люди одержать насправді", — говорить політтехнолог Сергій Гайдай.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ