Яценюк хоче бачити мером Києва Кличка


Депутат Верховної Ради, лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк виступає за підтримку опозицією кандидатури лідера партії "УДАР" Віталія Кличка на виборах мера Києва.

Про це пише Кyiv.comments.ua з посиланням на "Українські новини".

"Я вважаю, що він (Кличко) повинен заявитися, а ми повинні його підтримати ... Іншої кандидатури від опозиції ... немає, і бути не може", - сказав Яценюк.

На думку депутата, влада зацікавлена в тому, щоб провести вибори мера столиці до виборів Ради. Найбільш вірогідним, на думку Яценюка, є їх проведення у липні, після фіналу чемпіонату Європи з футболу.

Яценюк зазначив, що за його даними, останнім часом розрив у рейтингу між Кличком і чинним головою Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим скоротився до 5%.

Він висловив переконання, що з усіх опозиційних кандидатів Кличко має найбільше шансів на перемогу на цих виборах.

Як відомо, голова КМДА Олександр Попов вважає недоцільним проведення виборів мера Києва одразу після проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році в липні

Подейкують, що вибори мера столиці можуть відбутися не восени 2012 року (одночасно з виборами в парламент), як передбачалося, а вже в липні.

Водночас лідер партії "Удар" Віталій Кличко переконий, що вибори мера Києва треба проводити якнайшвидше - у березні-квітні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ