Київ відмовляється прийняти подарунок від Росії


Постійна комісія Київради з питань культури та туризму не підтримала пропозицію Міністерства культури Російської Федерації прийняти в дар пам’ятник прем’єр-міністру царської Росії Петру Столипіну.

Про це заявив голова комісії Олександр Бригинець.

"Я не хочу оцінювати дії Столипіна і нагадувати про ті його дії, які були спрямовані на шкоду Україні і на підтримку царя. Переконаний, що при всьому різноманітті політичних поглядів, які є в Україні, знайдуться й ті, хто інакше оцінює діяльність Столипіна. Тому зосереджусь на іншому аспекті: сьогодні ми повинні робити те, що об’єднує громаду, а не те, що її роз’єднує", - сказав депутат.

Він наголосив, що влада повинна встановлювати пам’ятники тим, хто зробив великий внесок в розвиток українства та української держави.  

Бригинець нагадав, що з пропозицією подарувати Києву пам’ятник Столипіну звернувся міністр культури Росії Олександр Авдєєв. На думку Міністерства культури Росії, цей жест сприятиме зміцненню братських стосунків між нашими народами і підкреслить в художній формі важливий внесок Столипіна в спільне історичне минуле. 

як відомо, Столипін був прем′єр-міністром царської Росії і проводив жорстку політику на укріплення самодержавства. За його наказом війська й поліція жорстоко карали учасників селянських заворушень, до в’язниць у великій кількості кидали студентів і старшокласників-гімназистів, помічених в антиурядовій діяльності.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ