У центрі Києва не буде реклами, - рішення Київради



Фото football.autocentre.ua

Київрада затвердила Концепцію розвитку зовнішньої реклами у Києві, покликану впорядкувати розміщення рекламних засобів у столиці.

За прийняття такого рішення на засіданні 26 січня проголосували 97 депутатів. 

Згідно з документом, Київ буде поділено на 5 зон для розміщення реклами. Зокрема, нульова (зона вільна від реклами) в межах охоронної зони заповідника Києво-Печерська лавра, територія навколо Софії Київської, центральні вулиці міста, Європейська площа та площа Льва Толстого.

Перша зона (дозволено розміщення зовнішньої реклами до 2,16 кв.м) охопить вулиці Верхній вал, Артема, Львівську площу, вулиці Б.Хмельницького, Саксаганського, Басейну, Шовковичну, Лейпцизьку, Набережне шосе, бульвар Дружби Народів, площу Арсенальну тощо.

Форматна зона №2 (до 8 кв.м. рекламної площі) покриє вулиці Набережно-Хрещатицьку, Турівську,частину Фрунзе, Щекавицьку, Верхній вал, Кудрявський узвіз, Пимоненка, Тургенівську, Дмитрівську, Старовокзальну, частину Червоноармійської і бульвару Дружби народів тощо.

Третя зона, де дозволена реклама площею до 36 кв.м., включатиме території, які не увійшли до 0,1 і 2 зон.

Решту територій займе четверта зона, де буде дозволено розміщення будь-якої зовнішньої реклами.  

Київрада наказала розповсюджувачам зовнішньої реклами привести свої рекламні засоби у відповідність до вимог зонування по нульовій і першій зоні – до 15 квітня 2012 року, по другій зоні – до 15 вересня 2012 року. У випадку невиконання таких вимог, рекламні засоби демонтують.

Головне управління з питань реклами КМДА у свою чергу повинне повести інвентаризацію рекламних засобів у нульовій та першій зоні до 20 квітня 2012 року, у другій зоні до 20 вересня 2012 року.

Таке рішення Київради підтримала і Асоціація зовнішньої реклами України, однак оператори чекають, що міська влада не забуде виконати дані раніше обіцянки.

"Загалом ми підтримуємо Концепцію, ухвалену Київрадою. У нас були застереження, зокрема по строках введення в дію певних пунктів, по зональному розподілу вулиць, по відсутності підстав для підвищення тарифів. Усі ці зауваження ми направили у відповідні структури. Водночас місто пішло назустріч по інших наших пропозиціях, звузило низку зон, створило умови для подальшого розвитку галузі", - сказав керівник асоціації Артем Біденко.

Нині оператори зовнішньої реклами чекають, що міська влада розробить відповідну докуметанцію по схемах, надасть обґрунтування по підвищенню тарифів тощо.

"Ми вважаємо, що така Концепція потрібна місту. Але місто має відповісти по своїх зобов'язаннях і створити нормальні умови для інвестування в галузь. Ми чекаємо, як на практиці буде втілено цю Концепцію. Поки що ж зазначу, що прийнято її з порушенням – такі документи по законодавству має приймати тільки виконком. Отже, все залежить від діалогу", - підсумував Біденко.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ