Київрада не проти ларьків, якщо платитимуть гроші


Київрада ухвалила рішення, яке дозволить легалізувати діяльність ларьків на території столиці.

За прийняття рішення "Про деякі питання здійснення підприємницької діяльності в тимчасових спорудженнях" проголосували 89 депутатів.

Згідно з текстом документа, ларьки, встановлені до прийняття цього рішення функціонуватимуть до 1 січня 2013 року за умови, якщо їхні власники укладуть договір про сплату пайової участі в утримуванні об'єктів благоустрою столиці. Таку заяву власники повинні подати до 1 березня 2012 року і стовідсотково сплатити пайову участь до 1 квітня 2012 року.

За словами доповідача з питання депутата Юрія Дмитрука, це рішення допоможе наповнити бюджет, адже 13 тисяч столичних ларьків сьогодні нічого не сплачують до бюджету.   

"Ми можемо одержати в міський бюджет уже цього року близько 150 мільйонів гривень, що в 7 разів більше, ніж минулого року", - заявив присутній на засіданні голова КМДА Олександр Попов.

Водночас проти прийняття такого рішення виступила фракція "Удар" Віталія Кличка. За словами депутатів, прийняття такого рішення призведе до того, що Київ перетвориться на місто кіосків.

"Кількість ларьків у столиці може збільшитися до 30 тисяч. Влада просто узаконює кіоски, які встановлені самовільно й декларує, що місто нібито отримає від цього 150 мільйоінв гривень. Але завтра це обернеться колосальними затратами. Адже через рік їх все одно потрібно буде демонтовувати  й відновлювати благоустрій територій", - пояснила заступник голови фракції "Удар" Наталія Новак.

Вона додала, що "Київська адміністрація розплодила у Києві величезну кількість нелегальних МАФів, а тепер вирішила їх легалізувати". 

Новак наголосила, що влада вже більше року не може розробити схему розміщення малих архітектурних форм у Києві, натомість кияни чують лише обіцянки.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ