У Ботсад заборонили заходити з санками?



Фото babibum.ru

Столичні батьки обурюються, що їхнім дітям не дозволяють відпочивати у ботанічному саду з санчатами. Тих, хто приходить зі спортивним інвентарем, охорона Ботсаду імені Гришка просто не пропускає на територію.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили мами і татусі, які звикли кататися на гірках ботсаду.

"Ми завжди ходили з санчатами, а тут нам кажуть, що все – з понеділка нікого не пустять, а навесні заборонять з велосипедами заходити на територію. Звісно, ми обурені, де нам ще гуляти з дітьми?", - бідкалася молода мама Галина.

За словами батьків, причини такого нововведення їм не пояснили:

"Чого не пускають не зрозуміло. Але інші мами кажуть, що не пускають уже два дні".

Раніше дітки завди каталися. Фото dolomiti.c-nami.ru 

Натомість окремі кияни підтримують таку ініціативу ботсаду.

"Я вважаю, що це правильно. І санчата, і велосипеди не пускати. Бо я йду у ботсад погуляти і відпочити, а не постійно бути насторожі, щоб у мене санчата не в'їхали, чи велосипедом не збили", - сказала киянка Олена.

У приймальні Ботсаду пояснили, що заборона має на меті зменшити травмування людей у саду.

"Зрозумійте, дітей з санчатами дуже багато. Катаються з ранку до ночі. Ці гірки розкатують так, що наші робітники потім на роботу дійти не можуть. От нещодавно одна людина передпліччя зламала, послизнувшись. А люди, які гуляють, не хочуть, щоб їх санчатами збили. До кого потім претензії? До нас, звісно", - сказав чоловік з приймальні, який відмовився представитися.

Він додав, що "Ботсад забороняє, бо забороняє Мінприроди".

"У нас на території навіть знаки є, що заборонено. Але нащо вам про це писати? Хіба то проблема? Хай приходять до нас і скаржаться, а вам воно нащо?", - підсумував він.

Охоронці ботсаду підтвердили, що отримали вказівку не пускати людей з санчатами.

У Ботсаду кажуть, що це не спортмайданчик, а місце для відпочинку. Фото massovki.ru

Однак згодом начальник охорони Ботсаду Кривчук Юрій повідомив "Українській правді. Київ", що наразі заборону скасували і надалі пускатимуть батьків і дітей з санчатами.

"Якраз сьогодні зранку ми обговорювали це питання. Поки снігу багато, дозволили проходити з санчатами. Хоча це заборонено з багатьох причин", - сказав він.

Кривчук пояснив, що коли снігу мало, то діти катаються просто по траві, знищуючи її. А рослинність у Ботсаду коштує недешево.

"А взагалі на території Ботсаду заборонений увесь спортивний інвентар. Законом заборонено. Це ж не спортмайданчик. Це як музей – тут дерев скільки зібрано. Крім того, коли в парку багато людей, то це ще й небезпечно – можуть збити когось. Десь зо два роки тому був випадок, що дитина згірки спускалась і пошкодила хребет", - сказав він.

Водночас Кривчук наголосив, що наразі такої проблеми немає, і з санчатами пускають: "Я от щойно від охорони. Вони проінформовані і пускають людей".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ