За обман у магазині можна вимагати тисячу гривень



Якщо товар пропонували за одною ціною, а продають за іншою - вимагайте справедливості. Фото Сегодня

За "махлювання" з цінниками у магазині можна вимагати до тисячі гривень моральної компенсації.

Про це пише "Комсомольська правда".

Кияни скаржаться, що не раз потрапляли у ситуацію, коли в торговельному залі зазначена акційна ціна на продукти, а на касі з'ясовувалося, що акція закінчилася й цей продукт уже коштує дорожче.

"Касири аргументують це тим, що працівники магазину не встигнули змінити цінники. Що в таких випадках робити?", - обурюється Олексій з Оболоні.

Фахівці радять відстоювати свої права і наполягати на тому, щоб вам продали товар за тою ціною, на яку ви розраховували. 

Можливо, цінники "забули замінити" навмисно? Фото vppress.ru

"Закон говорить, що покупець повинен розраховуватися за тою ціною, яка заявлена на ціннику. Якщо вам кажуть, що співробітники магазину не встигли змінити цінники, то це їхні проблеми. Споживач не повинен страждати через непрофесіоналізм працівників торгівлі", - заявила віце-президент Всеукраїнської федерації споживачів "Пульс" Наталя Бородачева.  

Вона радить відразу викликати адміністратора магазину і сказати, що хочете купити товар тільки за тою ціною, яка була зазначена на ціннику. Якщо адміністратор відмовляє – сміливо вимагайте книгу скарг. 

У книзі варто детально написати про інцидент вказати дату, час, номер каси, на якій хотіли розрахуватися, а також імена співробітників магазину, з якими розмовляли.

За словами експертів, Управління з захисту прав споживачів постійно перевіряє книги скарг у магазинах і на підставі записів у ній може покарати торговельний заклад.

Також слід звернутися безпосередньо в Управління з захисту прав споживачів (тел. 425-77-60) або в Державну інспекцію з питань захисту прав споживачів (тел. 528-92-05). 

"Ви також можете вимагати в магазину відшкодування морального збитку. Для цього на ім'я керівника торговельного закладу напишіть відповідну заяву. Зробіть копію заяви й віддайте її в Управління з питань захисту прав споживачів (вул. Верхній Вал, 42а). Якщо ви зажадаєте, скажімо, тисячу гривень, то гривень 200-300 вам повинні дати. Такі випадки нам відомі", - підсумувала Бородачева.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ