У мерії радять не виходити з дому, щоб на голову не впала бурулька


Міська влада закликає киян оминати небезпечні ділянки поблизу будинків, огороджені попереджувальними стрічками.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, повідомляє прес-служба мерії.

"Житлові організації та балансоутримувачі повинні забезпечити огородження небезпечних місць з урахуванням траєкторії можливого падіння бурульок. Ми зробимо все від нас залежне для того, щоб кияни могли комфортно пересуватися містом. Проте проблема у тому, що мешканці столиці не завжди приділяють увагу огороджувальним стрічкам. Уже стався випадок травмування жінки, яка ігноруючи огородження, прямувала небезпечною зоною", – сказав Мазурчак.

Варто відзначити, що жінка постраждала від бурульки не через те, що ходила під будинком, де звисають льодові брили. Жінка просто виходила з дому, іншої можливості, окрім як зробити це через під'їзд будинку, у постраждалої не було.

Ти часом у мерії наголосили, що питання своєчасного прибирання території міста від снігу та бурульок знаходиться на постійному контролі у Головного управління контролю за благоустроєм.

Своєчасне прибирання снігу та льоду з балансової та прилеглої територій повинні проводити балансоутримувачі. Вони ж повинні огороджувати небезпечні місця на тротуарах, переходах, виставляти вартових тощо.

У разі невиконання зазначених правил, порушників можна притягнути до відповідальності згідно зі статтею 152 Кодексу про адмінпорушення. Вона передбачає накладання штрафу на громадян від 360 до 1 тисячі 360 гривень та на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1 тисячі 700 гривень.

З питання неналежного прибирання територій міста від снігу у мерії радять звертатися за телефоном гарячої лінії: 289 -70 - 33.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ