Готель "Славутич" повернули власнику


Виконавча служба забезпечила виконання рішення Господарського суду Києва, який визнав недійсним договір відчуження будівлі готелю "Славутич", і повернув права власності на нього ВАТ "Готель "Славутич".

Про це повідомив призначений судом незалежний арбітражний керуючий Олексій Щербань, пишуть "Коментарі" з посиланням на "Українські новини".

За його словами, ВАТ "Готель "Славутич" з 1996 року є власником однойменного готелю.

У 2006-2011 роках міноритарний акціонер компанії Мстислав Скоробогатов (володіє 49,9% акцій) з метою проведення "контрольованого банкрутства" ініціював укладання низки фіктивних договорів на надання готелю консультаційних та маркетингових послуг на суму більше 70 мільйонів гривень.

Згодом дані договору були оскаржені незалежним арбітражним керуючим і визнані судом фіктивними.

У 2009 році будівлю готелю, раніше заставленуа в банку, в обхід рішення зборів акціонерів, продали підконтрольній Скоробогатову структурі за 30 мільйонів гривень (більш ніж в 2 рази дешевше, ніж заставна вартість готельного комплексу).

У квітні 2011 року Господарський суд Києва порушив справу про банкрутство ВАТ "Готель "Славутич" і призначив незалежного арбітражного керуючого Олексія Щербаня.

За словами Щербаня, в результаті перевірки господарської діяльності підприємства в 2006-2011 роках, було встановлено, що більшість компаній-кредиторів ВАТ "Готель "Славутич" підконтрольні Скоробогатову, а сформована ними заборгованість є фіктивною, про що були проінформовані суд і правоохоронні органи.

Арбітражний керуючий подав позов про визнання незаконним відчуження будівлі готелю.

Як відомо, 20 січня після 8-ї години міліція взяла під контроль готель "Славутич".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ