На час Євро центр Києва перекриють: додому пускатимуть по паспорту



Під час Євро-2012 центр Києва перекриють більш ніж на місяць, облаштувавши на ньому пішохідну та фан-зону.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на першого заступника начальника Головногоу правління транспорту Івана Шпильового.

"Фан-зона на Хрещатику й Майдані з 25 травня до 1 липня буде тільки пішохідною. У дні матчів вулиці Хрещатик, Червоноармійська, Федорова, Барбюса, Басейна, провулок Лабораторний, бульвар Лесі Українки і площа Льва Толстого будуть закриті для авто. Це буде так званий транспортний периметр, куди під час матчу зможуть заїхати тільки гості, спецтехніка й місцеві жителі (після пред’явлення паспорта). Між матчами цей периметр працюватиме у звичайному режимі за винятком Хрещатика", — розповів чиновник.

У дні матчів буде змінена й робота наземного громадського транспорту.

"Деякі маршрути, які проходять через цю зону, розірвуть на два. Деякі замінять автобусами, щоб можна було об'їхати", — сказав Шпильовий.

Графіка Сегодня

На час Євро планують перекривати й деякі станції метро. Наприклад, "Олімпійську" і "Палац спорту" будуть закривати в день футболу на добу в запобіганні тисняв і різних надзвичайних подій, можливо, також перекриватимуть і станції "Майдан Незалежності", "Хрещатик" і "Театральну".

Крім того, за даними мерії, увесь бульвар Лесі Українки віддадуть під паркування автобусів УЄФА. Також для організованих груп уболівальників облаштують паркінги для автобусів біля Кловського спуску й вулиці Горького.

"Людей, що прилітають в "Бориспіль", будуть вивозити спецавтобусами до метро "Бориспільська". Звідти вони доїжджатимуть на найближчі до стадіону станції "Кловська", "Палац Україна", адже інші станції будуть закриті. Пішки вони вже дійдуть до стадіону", — сказав Шпильовий.

Щоб полегшити життя уболівальникам на незнайомій місцевості, у столиці тимчасово встановлять 2,5 тисячі інформаційних табличок, які будуть із логотипом Євро та вказівкою напрямку до стадіону або транспорту.  

На в'їздах у Київ обладнають так звані перехоплюючи паркінги. А вантажні автомобілі у дні матчів взагалі не пускатимуть у Київ.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ