За земельні махінації у Києві порушили 72 справи


Прокуратура Києва за результатами перевірок земельних рішень Київради у 2011 році порушила 72 кримінальні справи.

На сьогодні 30 з цих справ скеровано до суду, повідомляє прес-служба відомства.

"Суб’єктами злочинів у вказаних кримінальних справах стали, зокрема посадові особи Київської міської ради, працівники райдержадміністрацій та комунальних підприємств міста, в тому числі директори районних комунальних підприємств, що надають послуги з організації відстою транспортних засобів", наголосили у прокуратурі.

За документами прокурорського реагування до бюджету відшкодували 33 мільйони гривень, до відповідальності притягнули 35 посадовців за неналежне виконання обов’язків.

"До суду у сфері земельних відносин заявлено 441 позов щодо земельних ділянок загальною площею понад 2 тисячі га. На даний час задоволено позови про визнання незаконними і скасування рішень Київської міської ради про надання земельних ділянок та повернення земель територіальній громаді міста на площу біля 900 га", - нагадали у прокуратурі.

Крім того, попереджено незаконне надання 850 га земель, в тому числі 220 га земель заказника "Заплавний", розташованого на островах Дніпра в Київській області, а також повернуто до комунальної власності 316 га земель. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ