У мерії виправдовуються: за три дні впала місячна норма снігу. ФОТО

23.01.2012  12:11

1 2 3 4 5 6 7 8

Попри запевняння влади, що місто готове до зими, Київ виявився не готовим до снігопадів. Нині машини стоять в заторах, а пішоходи потопають у брудній каші мало не по коліно. 

"Мені здається, що сніг на вихідних ніхто не чистив. Зранку дійти до зупинки – це був справжній жах. На зупинках перед маршрутками – кучугури!" – обурювалася мешканка лівого берега.

Водночас в мерії заявляють, що комунальні служби міста зосереджені на вивезенні снігу зі столичних вулиць та тротуарів.

"Упродовж трьох днів у Києві випала місячна норма снігу. Як стверджують метеорологи, таке інтенсивне випадіння осадів буває раз на 30 років. Таким чином, у Києві ми можемо констатувати стихійне метеорологічне явище", - сказав заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Він додав, що у жодному разі не можна допустити перетворення снігу на глиби.

"Саме тому впродовж двох днів необхідно максимально вивезти сніг зі столичних вулиць та тротуарів", – сказав чиновник.

Він наголосив, що посипальної техніки та тракторів у місті достатня кількість.

"Вчора (22 січня) ми додатково закупили 60 ручних мотоблоків, сьогодні придбаємо ще 40. Крім того, до складування та вивозу снігу ми залучимо додаткову кількість працівників", – сказав Мазурчак.

Наразі, за даними прес-служби мерії,  у місті для прибирання снігу задіяло 620 одиниць техніки та 6 тисяч 583 працівники комунальних служб.

Як відомо, голова КМДА Олександр Попов, як і його заступники, неодноразово заявляли, що у Києві не повториться зима 2009 року. Однак, цього не було, доки не було снігу. Перші снігопади, попри заяви влади про готовність міста до зими, застали їх зненацька.

Водночас Facebook хтось вже створив сторінку голови КМДА і від імені нібито самого Попова закликав киян вийти в обідню перерву прибирати вулиці від снігу.

Скриншот з Facebook  

Щоправда, як з'ясувалося, ця сторінка є несправжньою. 

"Я маю намір відкрити свою сторінку у мережі "Facebook" та інших соціальних мережах, однак поки що такої не маю. Я вважаю соціальні мережі дуже прогресивним і сучасним методом спілкування. Утім, шкода що його використовують і для брудних технологій та фальшування інформації. До сторінки підписаної моїм ім’ям я не маю жодного відношення, і прошу киян не довіряти розміщеній там інформації", – заявив Олександр Попов.

Фото Української правди. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ