Осокорки можуть знести заради "Київ-сіті"?



Фото Сегодня

Діловий центр Київ-Сіті може розміститися на столичних Осокорках поблизу близько однойменної станції метро.

Міська влада вважає це місце найкращим для розміщення офісів, пише "Сегодня".

Зокрема, такої думки дотримуються головний архітектор Києва Сергій Целовальник і заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

До переваг ділянки на Осокорках чиновники відносять близькість двох станцій метро, траси до аеропорту "Бориспіль" і Дніпра.

До того ж, жителям Лівого берега не доведеться перетинати мости, щоб потрапити на роботу, а отже на дорогах зменшаться затори.

Також чиновники переконані, що від такого розташування виграє й історичний центр, з якого офіси й фірми переберуться на Лівий беріг.

"У планах — у 2012 році провести всю паперову роботу, в 2013-2014 повністю вирішити земельне питання, підготувати територію, а в 2015 — почати будувати", — сказав Крамаренко.

Водночас реалізацію проекту на Осокорках гальмують близько 200 приватних будинків. Якщо інвестор захоче будувати саме тут, він буде зобов'язано відселити людей і компенсувати їм втрати.

"Знесення може торкнутися лише приватних будинків — вони в зоні затоплення й підлягають відселенню незалежно від будівництва", — сказали в мерії.

Однак, мешканці вже зараз категорично проти.

"До нас доходили чутки, що на місці наших будинків будуть будувати щось. Тут дуже гарний район, у кожного — шматочок землі. Поруч — Дніпро, у декількох хвилинах — метро. Так що чи навряд люди так просто захочуть переселитися", - сказав місцевий житель Валерій Миколайович.

Як відомо, у величезний діловий центр Київ-Сіті, за планами влади, повинні переїхати банки, офіси приватних фірм, представництва міжнародних компаній, які зараз перебувають в історичній частині міста.  

Для розміщення Київ-Сіті пропонували ще 4 ділянки: район Одеської площі (поруч із іподромом і "Експоцентром"), Північна Теличка (між Південним і Дарницьким мостами), район Дніпровської набережної, район озера Вирлиця.

У березні проект презентують на Міжнародному інвестиційному форумі й дадуть можливість іноземним інвесторам визначитися з місцем самим.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ