На реконструкцію Бортницької станції дадуть 200 мільйонів


Цього року на реконструкцію очисних споруд "Київводоканалу" планується виділити близько 200 мільйонів гривень.

Про це у п’ятницю заявив голова КМДА Олександр Попов, коментуючи аварію на Бортницькій станції аерації, повідомляє УНІАН.

"Реконструкція об’єктів "Київводоканалу" буде в цьому році – мінімум близько 200 мільйонів гривень. Ми зараз вишукуємо можливості, щоб отримати джерела фінансування. Тому що це тема, яка потребує вирішення, її не можна відкладати на потім. Мається на увазі не тільки БСА. Ми маємо на увазі й інші технології, які потребують втручання", - сказав Попов.

За його словами, керівництво підприємства доклало всіх зусиль, щоб роботи з ліквідації наслідків аварії на БСА були проведені у повному обсязі.

"І протягом найближчим місяців ми проведено там капітальний ремонт з реконструкцією і цієї ділянки, і тих слабких ділянок, які працюють на нестабільній основі. Це стосується переважно очисних споруд", - сказав чиновник.

Як відомо, вночі 17 січня сталася аварія на самопливному Лівобережному колекторі на території Бортницької станції аерації. На місці стався провал розмірами 10 на 10 метрів та глибиною 8 метрів.

Комплексну реконструкцію Бортницької станції аерації оцінюють у 500 мільйонів -1 мільярд євро.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ