У Попова пояснили, чому так рано розбирають "йолку"


Новорічну ялинку на Майдані Незалежності почали розбирати ще до Водохреща через необхідність підготувати площу до святкування дня Свободи.

Про це повідомили у прес-служба столичної мерії.

"22 січня столиця відзначатиме День Соборності та Свободи України. З цієї нагоди у Києві відбудеться низка урочистих заходів. У зв’язку з проведенням грандіозного святкового концерту 22 січня, розпочато демонтаж новорічної ялинки", йдеться в повідомленні.

Зокрема, на неділю заплановані урочисте покладанні квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському та о 17.00 концерт на Майдані.

Також урочистості на честь свята відбудуться у Національному палаці мистецтв "Україна" за участі представників виконавчої влади усіх рівнів, депутатів, дипломатичного корпусу, громадськості.

Як відомо, 30 грудня 2011 року президент Віктор Янукович своїм наказом об'єднав День Соборності та Свободи.

Цьогорічну новорічну ялинку почали монтувати ще до 20 листопада. Для цього частково перекрили Майдан Незалежності і обмежили проведення мирних акцій на центральній площі Києва.

Подейкували, що влада навмисне затіяла встановлення ялинки восени (зазвичай, це робили 1 грудня) для того, щоб не дозволити людям святкувати День Свободи 22 листопада на Майдані Незалежності.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ