Реконструкція ЦУМу розпочнеться 1 лютого


З 1 лютого Центральний універмаг Києва закриють на масштабну реконструкцію, яка може закінчитися не раніше, чим через рік.

31 січня буде останній робочий день легендарного ЦУМа, пише "Сегодня".

Видання відзначає, що вже сьогодні торговці універмагу помаленьку збирають речі.

"Нам сказали до кінця місяця закінчити продажу, а до 3 лютого звільнити приміщення. Завозів немає. Розпродаємо залишки. Які будуть зміни, нам не кажуть. Але змінювати тут треба багато чого — подивіться на ці радянські люстри, страшні сходи...", - сказав продавець сигарет.

Окремі продавці бояться, що замість ЦУМу може бути готель.

Щоправда, в мерії наполягають, що універмаг залишиться магазином.

"Там буде сучасний торговий центр. Конфігурація будівлі не зміниться, як і фасад. Глобальних новинок, по суті, не буде. Сам проект нам повністю ще не передали, але скажу, що планується лише перепланування усередині", — розповів заступник голови КМДА з архітектури й землі Михайло Кучук.

Для довідки. ЦУМ почали будувати у 1935 році як найбільший державний торговий центр. У цьому магазині можна було купити дефіцит, імпорт із Фінляндії, Німеччині, тодішній Чехословаччині тощо. У радянські часи ЦУМ був чи не найпопулярнішим магазином.

Як відомо, на початку грудня Антимонопольний комітет дозволив компанії "ЕСТА Холдинг", що входить до групи компаній СКМ Ріната Ахметова, купити 39% акцій ЦУМу (будинок 1939 року будівництва і є пам'ятником архітектури). 

Нові господарі відразу пообіцяли зробити грандіозний ремонт всередині магазину. чить розробляти концепцію реконструкції. За одним із варіантів – замість ЦУМу з'явиться торговий центр за прикладом знаменитого лондонського "Херродс", де можна купити все - від кулькової ручки до яхти. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ