Що буде з дніпровськими островами? ФОТО



Уже 18 січня стане відоме ім'я переможця архітектурного конкурсу з благоустрою дніпровських островів "CANactions".

Про це повідомляє ГО "Столичні ініціативи".

Упродовж конкурсу молоді архітектори з різних країн представили суддям низку проектів, 8 з яких вийшли у фінал.

Одна з цих восьми робіт може одержати шанс на реалізацію, адже благоустрій островів входить у Стратегію розвитку Києва до 2025 року.

Згідно з першим проектом, Дніпровські острови мають стати місцем активної рекреації, відпочинку й екотуризму.

 

Родзинкою проекту є те, що "новітні технології зустрічаються з неповторною природою, чистою кришталевою водою, рідкісними видами тварин і рослин".

Концепція другого проекту полягає в створенні єдиної паркової системи на базі ріки, островів і прибережних територій на основі екологічної стратегії: Dniprograndpark.

 

Мета третього проекту – створення цілісної структури островів, "яка наповнюється новими функціями".

 

Четвертий проект пропонує створення загальнонаціонального парку, який буде "єдиним організмом у місті". Острови повинні з'єднатися з ним єдиним туристичним маршрутом, який стане відомим дозвіллям.

 

Автори п’ятого проекту пропонують набудувати невеликих об’єктів і відновити такі розваги як купання в ріках, прогулянки по лісу, дослідження й отримання досвіду.

 

Шостий проект пропонує освоювати острови в галузі організації дозвілля, спортивних баз тощо і класифікувати острови, враховуючи збудовані на них об’єкти.

 

Сьомий проект ділить острови на кілька районів, що дозволить використовувати їх в різні пори року. Основні зони й об'єкти: фестивальна зона, музей переробки відходів і технологій, пішохідні й транспортні мости, публічне велике кільце, парк вітрової енергії.

 

Автори восьмого проекту виділяють чотири основні питання розвитку островів: зв'язок між берегами через острови, комплексний економічний розвиток міста, екологічна й ландшафтна консервація на рівні міста, знакові місця.

 

Роботи фіналістів 18 січня усі охочі зможуть подивитися у Будинку архітектора.

Переможця оголосять о 12.30.

Фото з сайту "Столичних ініціатив"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ