ЖЕКи мучать киян холодною водою



Фото monitor.espec.ws

Столичні мешканці скаржаться, що з гарячого крана тече холодна вода, а ЖЕК на їхні заяви ніяк не реагує.

Про це пише "Комсомольська правда" з посиланням на киян.

"У нашому будинку, для того щоб із крана пішла гаряча вода, потрібно її зливати по 10-15 хвилин! Природно, що за воду, що спускається, ми платимо як за гарячу, бо в нас стоять лічильники! Просили ЖЕК зробити перерахунок, але нам заявили, що згідно з постановою Кабміну його роблять, якщо холодна вода тече з гарячого крана більше 15 хвилин", - пожалілася мешканка вулиці Теремковської, 17 Валентина Козлова.

Вона додала, що мешканці написали в ЖЕК заяву від усього парадного, однак отримали відповідь, що на будинку – 68 тисяч гривень боргу.

"Але ж я й мої сусіди нічого не винні! Комунальники ж заявили, що в них через борги мешканців немає коштів, щоб утримувати внутрішні комунікації будинку в нормальному стані. Плюс до всього, у нас не працює сушарка для рушників", - продовжила Козлова.

Такі ж проблеми мають мешканці будинку по проспекту Оболонському, 14 е.  

"Гаряча вода повинна постійно циркулювати в системі нагору й униз. Коли циркуляційний насос поламаний, людина включає кран і зливає прохолодну воду, яка перебуває в трубі між стояком і краном, вона там застоюється й вихолодає", - пояснив голова комісії Київради з питань ЖКГ Юрій Бондар.

За робочий стан насоса відповідає ЖЕК.

Згідно з постановою Кабінету міністрів № 151 від 17.02.2010 г., температура гарячої води, що тече з крана, повинна бути від 50 до 75 градусів!

Якщо через дві хвили після того, як мешканець відкрив кран, температура гарячої води не досягає 50 градусів, ЖЕК мусить провести перерахунок.

І в цьому випадку не важливо, який борг у мешканців (це проблеми ЖЕКу, який не може зібрати гроші зі своїх несумлінних клієнтів).

У ЖЕКУ №109, який обслуговує вулицю Теремковську заявили, що написали листа до "Київенерго", мовляв, це їхні теплотраси по вулиці Теремковськой, і на них немає зворотного трубопроводу, через що неможлива циркуляція.

У "Київенерго" відповіли, що на Теремках дійсно дуже зношені трубопроводи, оскільки прокладалися вони ще в 1976 році. 13 січня фахівці енергокомпанії усунули пошкодження мережі гарячого водопостачання й відновили нормальну роботу циркуляційної лінії, однак ситуація з гарячою водою у мешканців не покращилася.

"Кардинально поліпшити ситуацію може тільки масштабна модернізація мереж у мікрорайоні", - повідомили в "Київенерго".

Водночас з мешканців продовжують дерти гроші за холоду воду як за гарячу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ