У Києві вже можна покататися на лижах і санчатах



Фото з сайту "ВишГори"

Першими випробувати довгожданий сніг вирішили дітлахи: тільки земля вкрилася білим – на вулицю висипали малюки з санчатами.

Дорослі ж кияни, які встигли заскучати за сніжком, дістають лижі, сновборди і згадують, де можна покататися, пише портал "В городе".

Через теплу погоду гірськолижний комплекс "Протасів яр" ще не відривав сезон катання. Однак, ті, кому не терпиться, можуть скористатися невеликою гіркою метрів на сто. Щоправда, ні освітлення, ні підйомник у Протасовому яру не працює. Але з іншого боку – платити за катання не потрібно.

Скриншот з веб-камери у Протасовому яру

На повну силу комплекс запрацює тоді, коли температура повітря опуститься, щоб пушки змогли насипати на гірки штучний сніг.

Доїхати до Протасового яру можна від метро "Палац Україна" та "Олімпійська": тролейбус №40, маршрутки №450, №490.

Ще з 24 грудня працює комплекс "ВишГора" на Київщині. Тут нині рай для тих, хто ще з минулого року мріє стати на лижі.

Скриншот з веб-камери у "ВишГорі"

Комплекс працює у понеділок з 14.00 до 22.00, у вівторок-неділю з 10.00 до 22.00.

Є і нічні катання: п'ятниця-субота з 23.00 до 04.00.

Одноразовий підйом коштує від трьох до десяти гривень залежно від часу доби, абонемент на годину коштує 25-40 гривень залежно від дня й часу доби.

Безліміт у будні дні з 10.00 до 14.00 обійдеться у 40 гривень, з 14.00 до 22.00 – 60 гривень, з 22.00 до 04.00 – 120 гривень. У вихідні вранці – 80 гривень, вдень – 90 гривень, уночі – 120 гривень.

Інструктор обійдеться в 450 гривень за дві години при заняттях індивідуально, у групі дешевше – 220-320 гривень із людини залежно від кількості учасників.

Фото з сайту "ВишГори" 

Прокат лиж –  40 гривень за годину в будні дні й 60 гривень – у вихідні. Реманент для сноубординга дадуть за 70 гривень на годину.  

Для застави потрібно мати техпаспорт на авто або 2500 гривень.

Доїхати до комплексу можна від станції метро "Героїв Дніпра" маршрутками №397, №1, від площі Тараса Шевченка – маршрут №398, №1.

Любителям з’їжджати з гірки на санчатах варто завітати у Голосіївський парк Рильського. Там є кілька крутих гірок для спуску на санчатах і кілометрові лижні траси з пагорбами.  

Дітям байдуже, що снігу небагато - їм подобається кататися. Фото yak-prosto.com

Також покататися можна у Гідропарку, парку Партизанської слави та парку Слави.

Оболонці обкатали Дніпровські схили. Гірки облаштовують просто поверх бетонних плит набережної, звідки круто з’їжджають на санках, шинах і картонках.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ