Паркувалиники зможуть наживатися на водіях щонайменше до квітня


Уряд відтермінував обов’язкове встановлення на парковках паркоматів чи автоматичних в’їзних-виїзних терміналів, якими бути на кожній стоянці ще до 1 січня 2012 року.

До цього спонукали численні звернення органів місцевої влади та самоврядування, повідомив міністр регіонального розвитку Анатолій Близнюк 16 січня.

"Київ, Донецьк, Львів та Харків прийматимуть величезну кількість відвідувачів матчів футбольного чемпіонату, що створить додаткове навантаження на існуючу систему паркування автомобілів, і це треба враховувати. А те, що паркомати повинні бути – безсумнівно. Це – детінізація, європейський і світовий підхід до справи", – додав він.

Близнюк додав, що введення паркоматів відкладається на один квартал – до 31 березня включно.

"А до тих пір постанова уряду чітко визначає механізм оплати – придбання відповідного талона, а також через паркомати і в’їзні-виїзні термінали. Тобто, сплачувати за паркування необхідно тільки там, де вам видадуть касовий чек. Крім того, з 1 квітня придбання паркувального талона стане можливим лише за безготівковим розрахунком", – повідомив Близнюк.

Міністр звернув увагу на те, що пункт 24 Правил паркування чітко зобов’язує саме оператора обладнати майданчики для паркування паркоматами і терміналами. 

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ