Кабмін для київських паркувальників не указ



Фото citi.cv.ua

Встановлення паркоматів у місті доцільне після внесення змін до Адміністративного кодексу щодо посилення штрафів для водіїв.

Про це заявив, директор КП "Київтранспарксервіс" Андрій Дудко.

Зокрема, він хоче, щоб посилили покарання водіїв за порушення правил паркування і несплату коштів за паркування.

"Доки відповідні зміни не будуть прийняті, особливого сенсу витрачати міські кошти на встановлення паркоматів немає, адже ними просто не будуть користуватися водії", – заявив Дудко.

Також він наголосив, що заяви про необов’язковість сплати за паркування у випадку відсутності паркомату не відповідають дійсності.

"У п.29 постанови Кабінету Міністрів від 03.12.2009 №1342 передбачаються різні форми сплати за паркування: шляхом придбання паркувального талону, готівкою або за допомогою спеціальної платіжної картки через паркувальний автомат чи автоматичний в’їзний та виїзний термінали", - сказав він.

"Тому на період облаштування паркувальних майданчиків міста паркоматами сплачувати за послуги необхідно талонами відповідно до чинного законодавства", - додав Дудко.

Нині "Київтранспарксервіс" разом з Головним управлінням транспорту та зв’язку звернулися до Кабміну з ініціативою внести відповідні зміни до Адміністративного кодексу та відстрочити терміни облаштування паркувальних майданчиків паркоматами.

Як відомо, постанова Кабміну "Про затвердження Правил паркування транспортних засобів" була прийнята у грудні 2009 року. Однак один з її пунктів – пункт 14 – вступав у дію з 1 січня 2012 року.

Скриншот з постанови Кабміну

Альтернатив, що паркомати можуть бути, а можуть і не бути, або щодо варіантів їх кількості на 10 паркомісць у документі немає. Усе це робилося для того, щоб за більш ніж два роки усі оператори обладнали свої парковки паркоматами.

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ