Посольство США переїде в будівлю за $209 мільйонів


Посольство Сполучених Штатів в Україні має намір переїхати в будівлю по вулиці Сікорського (колишня Танкова), 4 в Києві до 23 січня.

Про це сказав тимчасовий повірений у справах США в Україні Ерік Шульц, пише "Київ. Коментарі" з посилання на Українські новини.

За його словами, на даний момент установи, пов'язані з посольством, знаходяться в 6 будинках, розкиданих по всьому Києву.

Шульц зазначив, що наступного тижня вони зможуть переїхати в нове приміщення, крім Агентства з міжнародного розвитку, яке переїде в новий будинок влітку.

Тимчасовий повірений підкреслив, що нове приміщення посольства є свідченням якості партнерства Україна і США.

"Ми пишаємося цією будівлею не тому, що вона гарна зовні – вона символізує стратегічне партнерство між США та Україною", - сказав він.

За словами дипломата, вартість будівлі складе 209 мільйонів доларів, значна кількість з яких була направлена на зарплату українським будівельникам і на купівлю матеріалів українського виробництва.

Зведення нової будівля розпочалося в травні 2009 року, і за цей час були побудовані приміщення площею 15 тисяч кв. м, розраховані на більш ніж 700 осіб персоналу.

Загальна площа території посольства становить 4,5 га.

Як відомо, у березні 2009 Київська адміністрація дозволила посольству США здійснити проектування і будівництво комплексу будівель і споруд для розміщення дипломатичної місії посольства на вулиці Танковій, 4 в Шевченківському районі.

У жовтні 2005 року Київрада продала посольству США ділянку 4 га по вулиці Танковій, 4 за 27 мільйонів 103 тисячі гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ